Sposób przygotowania:
Jajecznica z warzywami 2.
Cukinię bardzo dobrze umyć, a następnie pokroić na plasterki. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i później pokroić na niedużą kostkę. Czerwoną paprykę umyć, wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić na niedużą kostkę. Pomidor sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki, wyciąć gniazdo nasionek ze środka i także pokroić na kostkę. Dwa ząbki czosnku obrać, przemyć wodą i trzeć na tarce o małych oczkach. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, a następnie dodać do niej resztę pokrojonych składników i chwilę smażyć, żeby zmiękły. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. W następnej kolejności wbić dwa całe jajka i mieszać do czasu, aż zetną się na jajecznicę. Całość ostrożnie wymieszać ze sobą.Szczypiorek umyć posiekać i posypać nim danie.