olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Jajecznica z wątróbką i mozarellą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wyśmienita i pożywna jajecznica na dobry start :)

Jajecznica z wątróbką i mozarellą

Składniki:

Jajecznica z wątróbką i mozarellą

 

  • 5 jajek
  • 15dag kurzych wątróbek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • posiekana zielona pietruszka
  • 1 mała kulka mozzarelli
  • ok. 2-3 szklanki mleka

Sposób przygotowania:

Jajecznica z wątróbką i mozarellą
Wątróbki oczyścić z krwi, umyć dokładnie i wymoczyć w mleku. Moczyć przez ok. 12 minut, po czy pokroić je w drobną kostkę i wyłożyć na mocno rozgrzany na patelni tluszcz. Smażyć przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Następnie wbić jajka dodać pokrojoną na małe kostki mozzarellę, posolić i popieprzyć i smażyć, aż jajecznica się zetnie. Podawać posypaną posiekaną zeloną pietruszka.