Jajeczny wianuszek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny na śniadanie lub lekką kolacje.

Jajeczny wianuszek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczny wianuszek

 

Sposób przygotowania:

Jajeczny wianuszek
Kajzerkę namocz. Ugotowane jajka pokrój na cienkie plasterki. Śmietanę kremówkę ubij na sztywna pianę i odstaw. W misce utrzyj masło do białości, dodaj żółtka i odciśniętą kajzerkę i jeszcze chwilkę mieszaj. Natkę i rzeżuchę drobno posiekaj i dodaj do masy. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z powstałą masę. Następnie całość wymieszaj z kremówką i dopraw do smaku. Masę przelej do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą (o średnicy 22 cm). Na masie delikatnie ułóż jajka i zapiekaj 30 minut w 180 stopniach. Podawaj z sosem chrzanowym lub czosnkowym. Smacznego ;)
Jajeczny wianuszek
Jajka ugotuj i pokroj na plasterki. ZIola posiekaj
Jajeczny wianuszek
Smietane kremowke ubij i odstaw. Utzryj maslo.
Jajeczny wianuszek
Do masla dodaj żółtka i zioła, kajzerke i wymieszaj.
Jajeczny wianuszek
Na masie ułóż jajka i całość zapiecz w 180 stopniach.

Tagi:

jajko jajka