Anusia

Anusia

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Jajka faszerowane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Faszerowane jajka podawać na liściach zielonej sałaty. Je się widelcem . Można dodać sos koperkowy.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy jajka na pół wzdłuż tak żeby nie uszkodzić skorupki.Ze skorupki mają powstać łódeczki. Ostrożnie wyjmujemy jajka ze skorupki siekamy jak najdrobniej.Pokrojone jajka dajemy do miseczki oraz posiekaną pietruszkę , koperek i odrobinę masła. Mieszamy tak aby powstała dosyć zwięzła pasta. Uzyskaną pastą napełniamy skorupki-łódeczki, żeby trochę wystawało ponad brzegi. Następnie daną łódeczkę maczamy w bułce tartej pastą w dół i smażymy na gorącym tłuszczu do zrumienienia bułki. Jajka faszerowane gotowe!