Sposób przygotowania:
Jajka z uśmiechem
Ugotować jajka na twardo,obrać,każde jajko ściąć z jednej strony. Na dno małych filiżanek,wrzucić po trochu groszku i kukurydzy(groszek i kukurydzę przepłukać na sitku ,przegotowaną chłodną wodą)prze,jajko owinąć szynką i postawić w filiżance,naciąć na wierzchu i wsadzić kawałeczek pomidora.,posypać jeszcze groszkiem i kukurydzą udekorować świeżym koperkiem lub natką. Zalać zimną żelatyną wykonaną w następujący sposób. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie żeby spęczniała(wody ma być drugie tyle co żelatyny) Wlać wodę do garnka wsypać przyprawę,pogotować około 5 min,dodać napęczniałą żelatynę ,cukier i moment zagotować. Przelać przez siteczko,doprawić sokiem z cytryny,pieprzem i ewentualnie solą. Zimną żelatyną zalać jajka,odstawić do zastygnięcia,udekorować majonezem. Smacznego:)
pusieczek2@wp.pl
Magdusia1312
elutka
iwa643
Henia