anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Jajka faszerowane podsmażane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Smaczne jajeczka, polecam.

Jajka faszerowane podsmażane

Składniki:

Jajka faszerowane podsmażane

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane podsmażane
Suszone podgrzybki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 min, po tym czasie gotować na małym ogniu 10 - 15 min, drobno pokroić.
Ugotować jajka na twardo obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle roślinnym. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Podsmażyć 10 min razem z ugotowanymi podgrzybkami.
Żółtka posiekać, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem.
Nadziewać połówki jajek farszem, posypać bułką tartą i obsmażyć na chrupiąco na maśle roślinnym.

Smacznego.