Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1411]

Jajka kolorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć kolorowych jajek

Jajka kolorowe

Składniki:

Jajka kolorowe

 

  • jajka -6 szt
  • majonez - 6 łyżek
  • sól
  • pieprz
  • koncentrat pomidorowy -1,5 łyżeczki
  • barszcz czerwony w proszku -1 łyżeczka
  • natka pietruszki -1 łyżka

Sposób przygotowania:

Jajka kolorowe
Jajka gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Obrać jajka ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, ostrożnie wyjąć żółtka z białek, włożyć do pojemnika, dodać majonez, sól i pieprz, zmiksować blenderem. Następnie masę podzielić na 3 części. Do jednej masy dodać barszcz czerwony w proszku, do drugiej posiekaną natkę, do ostatniej masy dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie masy dokładnie zmiksować. Połówki białek napełniać za pomocą łyżeczki, układać jajka na talerzu, udekorować listkami pietruszki.