Sposób przygotowania:
Jajka na szynce
Rozgrzewamy patelnię teflonową - takiej właśnie użyłem i dzięki temu nie wlewałem żadnego tłuszczu. Na nagrzaną wkładamy plasterki szynki (mogą być "pogniecione" tzn. nie na płasko) i szybko obsmażamy z obu stron. Gdy szynka się lekko przyrumieni zdejmujemy ją na talerze a na patelnię wbijamy 2 jajka, delikatnie aby nie uszkodzić żółtka, smażymy aż białko zetnie się przy brzegach. Jajka, a właściwie tylko białka, posypujemy startym serem i całość przykrywamy pokrywką aby jajka "doszły" a ser się stopił. Trzeba uważać aby nie smażyć zbyt długo - żółtka powinny pozostać płynne. Usmażone jajka przekładamy na szynkę. Już na talerzu oprószamy je solą i papryką mieloną. Szybko smażymy drugą porcję. Podajemy przybrane sałatą i ogórkiem a do tego ciemny chleb...pycha! Jeśli ktoś baaaardzo dba o linię może jeszcze zrezygnować z sera.
Chupnięta
kinga
Chupnięta
Pyza
Chupi, wszystko jest w porządku - zdjęcie rzeczywiście ja robiłam w zamian za śniadanie :-)))
Chupnięta
Pyza
kinga
O kurcze Pyzo przepraszam nie miałam pojęcia:)Jeśli tak to z całym szacunkiem wstawiam piąteczkę bo w pełni zasługuje:)
msewka
Fajnie mieć takiego nauczyciela, jak Ty.
Ale nie narzekam, bo i ja tutaj wiele skorzystałam dzięki Tobie i innym super kucharzom! 5
Babciagramolka
Gratuluję Muchomorkowi szkolącej i czekamy na cd .
Chupnięta
Babciagramolka
iwi69
mamqa
To tak jak i ja :) Ciekawe to jest że po jakości wykonania dania umiemy ocenić kogo zasługą jest dana potrawa :)
Widać niedaleko pada jabłko od jabłoni :)
Natala1210
Sarenka
Pyza
I tu się Sarenko mylisz :-) Muchomorek skrzętnie wygrzebuje każdego grzybka z dania...albo wcale nie je...On taki bardziej serowy, kluskowy...a grzybki be!
Sarenka
To pod te odsuniete grzybki, ja szybciutko ustawie sie w kolejce ;)