Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane pastą serową
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupki, przekroić jajka na pół wyjąć żółtka i przełożyć je do miski. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. żółtka rozetrzeć widelcem, dodać starty ser, sól (ale ostrożnie bo ser może być słony), pieprz i po jednej łyżce dodawać majonez, wymieszać dokładnie. Szprycą bądź łyżeczka nadziewać białka pastą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem przybrać jajka natką. Na talerzu z jajkami ułożyć na przemian ogórka i pomidora, delikatnie posolić. Wędlinę(ja miałam szynkę konserwową) posmarować po przekątnej przygotowaną pastą i zwinąć w rulonik, ułożyć na półmisku i również przybrać natką. Cały zestaw podawać z pieczywem. Jeśli pasty zostanie można posmarować nią pieczywo też świetnie smakuje. Zachęcam i smacznego!