Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane pasztetem
5 jajek ugotowanych na twardo, 1 puszke pasztetu z drobiu , 1 łyżka startego sera morskiego, 2/3 łyżki margaryny, 1 cebula , 1 łyżeczka natki pietruszki, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz. Do ubrania: gałązki natki pietruszki, 10 obranych migdałów Wykonanie: Jajka obrać, opłukać zimną wodą i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko zrumienić na margarynie. Następnie ostudzić, dodać do pasztetu, wymieszać z serem, żółtkami i natką pietruszki. Przyprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Masą napełnić połówki białek. Gałązki natki pietruszki opłukać i osuszyć. Jajka przybrać natką pietruszki oraz migdałami.