annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Jajka nadziewane sałatką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka zawierają wartościowe białko, witaminy A, D, E, witaminy z grupy B, a także pierwiastki: potas, siarkę, fosfor, żelazo, cynk.

Jajka nadziewane sałatką

Składniki:

Jajka nadziewane sałatką

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane sałatką
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka.

Marchewkę, pietruszkę, ogórki, ziemniaka i jabłko pokroić w kosteczkę. Dodać groszek osączony z zalewy i pokruszone żółtka. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem i dodać majonez. Dokładnie wymieszać.

Napełnić połówki jajek. Można posypać delikatnie natką pietruszki lub koperkiem.