Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane sałatką
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka.
Marchewkę, pietruszkę, ogórki, ziemniaka i jabłko pokroić w kosteczkę. Dodać groszek osączony z zalewy i pokruszone żółtka. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem i dodać majonez. Dokładnie wymieszać.
Napełnić połówki jajek. Można posypać delikatnie natką pietruszki lub koperkiem.
Marchewkę, pietruszkę, ogórki, ziemniaka i jabłko pokroić w kosteczkę. Dodać groszek osączony z zalewy i pokruszone żółtka. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem i dodać majonez. Dokładnie wymieszać.
Napełnić połówki jajek. Można posypać delikatnie natką pietruszki lub koperkiem.
szewczyk