gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka smażone w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie danie przygotowuje na obiad dla dwóch osób. Polecam, jest łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Jajka smażone w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka smażone w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Jajka smażone w warzywach
Odcinamy końcówki fasolki, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. Miąższ z dyni kroimy w większą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) przyprawiając solą oraz pieprzem. Następnie do dyni dodajemy odcedzoną fasolką i pokrojony w "ósemkę" pomidor (pomidor obieramy ze skórki). Wszystko razem podsmażamy ok. 10 minut. Po tym czasie robimy w warzywach dwa wgłębienia i wbijamy jajka, które posypujemy solą i pieprzem. Smażymy pod przykryciem, aż jajka się zetną. Na koniec całość posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Jajka smażone w warzywach
Odcinamy końcówki fasolki, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Jajka smażone w warzywach
Miąższ z dyni kroimy w większą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) przyprawiając solą oraz pieprzem.
Jajka smażone w warzywach
Następnie do dyni dodajemy odcedzoną fasolką i pokrojony w
Jajka smażone w warzywach
Robimy w warzywach dwa wgłębienia i wbijamy jajka, które posypujemy solą i pieprzem. Smażymy pod przykryciem.