jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Jajka w bułeczkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe danie na obiad o każdej porze roku

Jajka w bułeczkach

Składniki:

Jajka w bułeczkach

 

Sposób przygotowania:

Jajka w bułeczkach
Z bułek ściąć same wierzchy i wydrążyć miękkie środki.
Tak przygotowane kajzerki skropić wewnątrz mlekiem i posmarować masłem.
Plasterki szynki włożyć do bułek, lekko przycisnąć.
Do każdej bułki wbić całe jajko, posypać solą, pieprzem i tartą bułką.
Zapiekać bułki w gorącym piekarniku, aż się zetnie jajko.
Wyjąć ułożyć na półmisku, posypać zieleniną.
Podawać z zieloną sałatą polaną śmietaną.