misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Jajka w cielęcince

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

jajka w cielęcince- łatwe i smaczen,polecam...

Jajka w cielęcince

Składniki:

Jajka w cielęcince

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w cielęcince
Sznycle umyj, osusz, delikatnie rozbij tłuczkiem (najlepiej wkładaj je między dwie warstwy folii spożywczej). Posyp solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na sznyclach ułóż plasterki szynki. Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, każde jajko posyp solą, pieprzem i mielona papryka. Na środku każdego sznycla połóż jajko, zwiń mięso, na koniec zwiąż solidnie nicią bawełnianą. Smaż w gorącym głębokim oleju prze 8-10 minut.