Sposób przygotowania:
Jajka w skorupce z tuńczyka
4 jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.Odsączamy tuńczyka.Siekamy drobno cebulę i mieszamy ja z imbirem.Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z tuńczykiem.Mieszamy tuńczyka z cebulką.Doprawiamy kolendrą solą i pieprzem.Roztrzepujemy jajko i dodajemy je do tuńczyka,miksujemy razem, wsypujemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy.Masę dzielimy na 4 części.Każdą część rozwałkowujemy na placek o grubości 5 mm.Na każdym placku kładziemy 1 jajko na twardo, owijamy je masą i wkładamy na 45 minut do lodówki.Po tym czasie otaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju przez 4 minuty (głęboki olej).Na sam koniec odsączamy na papierowym ręczniku.Smacznego!