kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Jajka w sosie z tuńczyka 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na Wielkanocny stół i nie tylko. Sprawdzone na zeszłorocznych świętach.

Jajka w sosie z tuńczyka 2

Składniki:

Jajka w sosie z tuńczyka 2

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie z tuńczyka 2
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Tuńczyka osączyć z zalewy. Zmiksować z majonezem, cebulą, czosnkiem, liśćmi bazylii i wodą z ogórków. Dodać kapary. Doprawić. Jajka przekroić na pół, ułożyć na półmisku na sosie tuńczykowym. Skropić sokiem z limonki. Podawać lekko schłodzone. Udekorować rzeżuchą.