Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Awokado doskonale współgra ze świeżymi wiejskimi jajkami

Jajka z awokado

Składniki:

Jajka z awokado

 

 

 

  • 1 łyżka majonezu

 

 

  • pasta pomidorowo- paprykowa (w tubie)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka z awokado
Jajka gotujemy na twardo. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą i obieramy ze skorupek. Przecinamy wzdłuż lub wszerz na pół, wyciągamy delikatnie żółtka. Żółtka jaj miksujemy na gładką pastę z obranym ze skórki i pokrojonym drobno awokado oraz majonezem i sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Masą faszerujemy białka jaj, przybieramy pastą pomidorowo- paprykową. Podajemy od razu po przygotowaniu.