Sposób przygotowania:
Jajka z duszonymi warzywami i kiełbasąKrok 1
Kiełbasę kroimy w plasterki i przesmażamy. Przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy. Dodajemy pokrojone w plasterki cukinie i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory, kiełbasę i przyprawy do smaku.
Dusimy do miękkości.
Krok 2
Groszek zielony odcedzamy z zalewy i dodajemy pod koniec duszenia do warzyw. Delikatnie mieszamy.
Krok 3
W warzywach robimy delikatne wgłębienia i wbijamy w nie jajka. Lekko solimy.
Całość dusimy na wolnym ogniu, aż jajka się zetną.
Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!