Sposób przygotowania:
jajka z sosem śmietanowo-chrzanowym
Jajka umyć i ugotować na twardo, wystudzić i obrać, przekroic wzdłuż na połówki i delikatnie wyjąć żółtka. Pasztet utrzeć z 2 łyżkami śmietany, wymieszać z pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki białek.Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w gorącym mleku. Śmietanę ubic z odrobiną soli i cukru, wymieszać z wystudzoną żelatyną i chrzanem. Doprawić do smaku sokiem cytrynowym, i cukrem. Gdy sos zgęstnieje przełożyć go do szprycy i wyciskać dekoracyjne kleksy na jajkach. Ułożyc na półmisku rzeżuchę, na niej jajka. Przed podaniem wstawić do lodówki na pół godziny, oprószyć posiekanymi żółtkami