Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane w beszamelu
Podgrzane masło wymieszać z mąką,zasmażyć ( nie rumienić).Zdjąć z ognia,cały czas mieszając dodać mleko i gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje.Doprawić kostką bulionową, solą i pieprzem.
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, kukurydzę, połowę posiekanego szczypiorku i musztardę. Przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzch ułożyć połówki jajek,posypać żółtym serem. Piec 20 minut w temperaturze 180*C.Posypać resztą szczypiorku
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, kukurydzę, połowę posiekanego szczypiorku i musztardę. Przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzch ułożyć połówki jajek,posypać żółtym serem. Piec 20 minut w temperaturze 180*C.Posypać resztą szczypiorku