Sposób przygotowania:
Wiosenne kokilki rozmaitości po bolońsku
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Krewetki rozmrozić pod strumieniem zimnej wody, usunąć ogonki. Podsmażyć na łyżce tłuszczu, doprawić solą, pieprzem. Zdjąć z patelni. Następnie podsmażyć chwilę szpinak z czosnkiem. Doprawić do smaku. Ugotowany makaron wymieszać z sosem Łowicz, doprawić chili. Kokilki wysmarować lekko tłuszczem, umieścić w nich makaron, krewetki i szpinak. Zapiec 3 minuty w temp. 185 stopni. Do każdej wbić jajko, zapiekać dalej, do momentu gdy będzie ścięte (ja zapiekałam niecałe 20 minut). posypać zmielonymi w młynku płatkami papryki i solą. Podawać od razu. Uwaga, gorące!!
Sarenka
Natala1210
Mikrula
evita0007