Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane z kotletem
Małe foremki do zapiekania wysmarować masłem. Na środku każdej foremki ułożyć po jednym kotlecie (ja użyłam wieprzowych). Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, doprawić solą i pieprzem. Usmażoną cebulę rozłożyć na kotletach. Do każdej foremki wbić po jednym jajku, oprószyć lekko solą, posypać przyprawą do kurczaka. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, posypać nim jajka. Jajka zapiekać w 180 stopniach tak długo, aż uzyskają odpowiednią konsystencję. Można podawać z ketchupem.
-Natka-
Beatris
Myślę, że w kuchence mikrofalowej powinno się udać. Kiedyś przygotowywałam jajko sadzone w mikrofali i dość mocno pryskało. Ale w tym wypadku jajko jest posypane serem, który w mikrofali dobrze się topi. Tylko trudniej będzie kontrolować konsystencję jajka (żółtko płynne czy ścięte).