iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jarmuż z jajkiem sadzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mamy sezon na jarmuż , pojawia się na każdym ryneczku , supermarketami tez nie gardzi. Cena niska, a ile dobrodziejstwa. Dużo dawka witamin i mikroelementów. Warto zaserwować go na obiad.

Jarmuż z jajkiem sadzonym

Składniki:

Jarmuż z jajkiem sadzonym

 

 

  • 20 dag kiełbasy wedzonej

 

  • 1 łyżka masła klarowanego

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jarmuż z jajkiem sadzonym
Czosnek obieramy wyciskamy przez praskę do małej miseczki , odstawiamy. Jarmuż płuczemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Kiełbasę kroimy w kosteczkę , podsmażamy na masełku. Dodajemy osuszony jarmuż. Podsmażamy , podlewamy odrobinę wodą. Dusimy chwilę ,doprawiając wyciśniętym czosnkiem , sola i pieprzem. Wbijamy jajka, nakrywamy patelnię . Kiedy jajka zetna się . Nakładamy danie na talerze.