Sposób przygotowania:
Jarmużowa zapiekanka
Jarmuż pozbawiamy grubych łodyg. Gotowy płuczemy i delikatnie obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy go, odciskamy z nadmiaru wody i siekamy na mniejsze części. Ser feta kroimy w kostkę. Filet kroimy w grubą kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy na oleju do miękkości. Pod koniec smażenia dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przygotowany wcześniej jarmuż. Całość chwilkę podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy ser feta i mieszamy. Między czasie makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy i przelewamy wodą. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Połowę sera łączymy w makronem. Naczynie żaroodporne smarujemy natłuszczamy. Na dnie układamy warstwę makaronu z serem. W środek dajemy warstwę kurczakowo-jarmużową. Całość przykrywamy pozostałym makaronem z serem. Zapiekankę zapiekamy około 15-20 minut, by ser znajdujący się w środku rozpłyną się. Pod koniec zapiekania wierzch posypujemy pozostałym serem żółtym. Po wyjęciu zapiekankę obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.