Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Jarski farsz do krokietów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ja ten farsz dałem do krokietów, ale do pierogów też można

Jarski farsz do krokietów

Składniki:

Jarski farsz do krokietów

 

Sposób przygotowania:

Jarski farsz do krokietów
Kapustę odcisnąłem, lekko posiekałem ,zalałem zimną wodą i gotowałem 35 minut na wolnym ogniu, po czym ją dokładnie odcisnąłem. Kaszę gryczaną gotowałem do miękkości, odcedziłem. Pieczarki posiekałem w cienkie półplasterki i przesmażyłem na łyżce masła z dodatkiem przypraw. Cebulę pokroiłem w kostkę i smażyłem na złoty kolor na 1-2 łyżkach masła, doprawiłem solą. Wszystkie składniki połączyłem, wbiłem 2 jajka, dodałem przyprawy do smaku i dokładnie wymieszałem. Taki farsz jest idealny do krokietów.