Sposób przygotowania:
Jarski gulasz na ostro.
Warzywa oczyścić,opłukać w bieżącej wodzie i pokroić na kawałki lub plasterki,a pieczarki opłukać i pokroić na cienkie plasterki ,wrzucić na patelnię i obsmażyć na maśle lub oleju roślinnym,posolić lekko po wierzchu.Dodać na patelnię pokrojone jarzyny,przesmażyć z kilka minut,dodać posiekaną drobno czuszkę bez nasion lub dwie zależnie od gustu.Zalać całość półtorej szklanki zimnej wody,dodać 2-3 listki laurowe i kilka kulek ziela angielskiego.Dusić potrawkę pod przykryciem z ponad 30 min. na średnim ogniu.Dodać 2-3 łyżki pełne koncentratu pomidorowego,zamieszać,zmniejszyć płomień pod patelnią i jeszcze z 5 min.poddusić gulasz.Na koniec doprawić curry,garam masala,kminkiem i solą,zamieszać.Podawać gulasz z kaszką kus-kus lub makaronem.