Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Jarskie golabki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tania i smaczna potrawa...

Jarskie golabki

Składniki:

Jarskie golabki

 

  • 1 srednia glowka kapusty bialej lub wloskiej
  • 3/4 szklanki ryzu
  • 20 dag pieczarek lub swiezych grzybow
  • 10 dag cebuli
  • sol
  • pieprz
  • 2 luzki oleju sojowego

Sposób przygotowania:

Jarskie golabki
Kapuste oczyscic,oplukac,wlozyc do garnka z wrzaca woda,sparzyc,wyjac i oddzielic liscie.Ryz ugotowac.Pieczarki lub grzyby oczyscic,dokladnie umyc,pokroic drobno i ugotowac w niewielkiej ilosci wody.Cebule obrac,pokroic w drobna kostke,lekko zrumienic w 1 lyzce oleju.Ryz,grzyby i cebule wymieszac,przyprawic sola i pieprzem do smaku.Na liscie kapusty nakladac porcje nadzienia,zawijac w golabki,ukladac scisle w garnku,podlac wrzaca woda,dusic do miekkosci dodajac sol w polowie gotowania.Do gotowej potrawy dodac lyzke oleju.

Tagi:

gołąbki ryż