Sposób przygotowania:
Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim
Fasolkę mung opłukałam i zalałam wodą na ok. godzinę przed gotowaniem. Mięso opłukałam i włożyłam do garnka.Zalałam dwoma litrami zimnej wody i ustawiłam na małym gazie,aby się zagotowało.Zszumowałam i dołożyłam obrane i opłukane warzywa-tj. marchew,pietruszkę i seler a także całą,obraną cebulę,umyty liść pora,ziele angielskie i liść laurowy.Gotowałam ok.25 minut. Po tym czasie dodałam fasolkę mung,posoliłam i opieprzyłam.Gotowałam kolejne 15 minut,po czym dodałam vegetę i obrane,pokrojone w kostkę ziemniaki. Kalafiora umyłam,podzieliłam na małe różyczki i dodałam do zupy.Na koniec wsypałam poszatkowaną kapustę pekińską.Gotowałam do miękkości. Marchew,pietruszkę,seler i mięso można pokroić w kostkę albo warzywa zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.Cebulę wyrzucić wraz z liściem pora. Zupę doprawiłam czosnkiem niedźwiedzim,solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić.Nam smakowała bez zagęstnika.
![Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jarzynowa-z-fasola-mung-i-czosnkiem-niedzwiedzim-236917.jpg)
![Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jarzynowa-z-fasola-mung-i-czosnkiem-niedzwiedzim-236918.jpg)
![Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jarzynowa-z-fasola-mung-i-czosnkiem-niedzwiedzim-236919.jpg)