Sposób przygotowania:
Jarzynowa z fasolą mung i czosnkiem niedźwiedzim
Fasolkę mung opłukałam i zalałam wodą na ok. godzinę przed gotowaniem. Mięso opłukałam i włożyłam do garnka.Zalałam dwoma litrami zimnej wody i ustawiłam na małym gazie,aby się zagotowało.Zszumowałam i dołożyłam obrane i opłukane warzywa-tj. marchew,pietruszkę i seler a także całą,obraną cebulę,umyty liść pora,ziele angielskie i liść laurowy.Gotowałam ok.25 minut. Po tym czasie dodałam fasolkę mung,posoliłam i opieprzyłam.Gotowałam kolejne 15 minut,po czym dodałam vegetę i obrane,pokrojone w kostkę ziemniaki. Kalafiora umyłam,podzieliłam na małe różyczki i dodałam do zupy.Na koniec wsypałam poszatkowaną kapustę pekińską.Gotowałam do miękkości. Marchew,pietruszkę,seler i mięso można pokroić w kostkę albo warzywa zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.Cebulę wyrzucić wraz z liściem pora. Zupę doprawiłam czosnkiem niedźwiedzim,solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić.Nam smakowała bez zagęstnika.