Sposób przygotowania:
Jarzynowa zupa z makaronem
świeżą fasolę moczyć 2 godz.w gorącej wodzie,a następnie gotować ok.1godz.Ziemniaki i marchewki drobno pokroić,wrzucić do garnka,dodać pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową, pokrojone w plasterki łodygi selera naciowego i pokrojone w talarki pory.Warzywa razem z podgotowaną fasolą zalać bulionem i gotować ok.15min.Następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię,obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory,i groszek gotować kolejne 15min.Na końcu dodać makaron(Oraz groszek i fasolkę jeżeli dajemy te z puszki).Wszystko razem gotujemy,aż makaron będzie prawie miękki.Bazylię utrzeć z czosnkiem,wymieszać z tartym parmezanem, wlewaną po odrobince oliwą i odrobiną wywaru,tak aby powstał rzadki sos.Następnie wlać go do zupy,wymieszać,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
karita
pocztylion2221