Sposób przygotowania:
Jarzynowa zupka z curry
Ziemniaki średniej wielkości obieramy i kroimy w kosteczkę , marchewkę także obieramy i kroimy w małą kostkę . Kalafior kroimy w różyczki. Fasolkę może być mrożona kroimy na małe kawałki. Do garnka wlewamy ok 1 litr wody gotujemy udko od kury z dodatkiem liścia laurowego i soli morskiej. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim pokrojone ziemniaki dodajemy curry do smaku i resztę warzyw - smażymy przez ok 10 mi. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Zawartość patelni przekładamy do garnka z rosołem powstałym z gotowania udka. Mięso obieramy od kości i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Na koniec wlewamy ok 1/2 szklanki śmietany 30 procent. Już nie gotujemy , podajemy .