marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jarzynówka z grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Grzyby namoczyć,warzywa oczyścić,opłukać,cebulę posiekać i zeszklić.Grzyby i warzywa zlać wrzątkiem,dodać przyprawy.ugotować,doprawić.

Jarzynówka z grzybami.

Składniki:

Jarzynówka z grzybami.

 

Sposób przygotowania:

Jarzynówka z grzybami.
Grzyby umyć i namoczyć przez godzinę.Por,marchewkę,korzeń pietruszki,seler oczyścić i opłukać w bieżącej wodzie,a cebulę obrać,opłukać,pokroić na kostkę i zeszklić na margarynie.Grzyby i włoszczyznę zalać litrowym wrzątkiem,dodać przyprawy zapachowe,
cebulę i gotować z 30 min.Przecedzić do drugiego mniejszego garnka i doprawić solą,sokiem z cytryny i pieprzem.Można też zaprawić masełkiem stopionym,wymieszać.Rozlać zupę do bulionówek lub talerzy głębokich,posypać natką zielonej pietruszki.

Tagi:

grzyby