Sposób przygotowania:
Jarzynowy krupniczek
Mięso na rosół myję i zalewam w garnku zimną wodę, doprowadzam do wrzenia, ewentualne szumy zbieram. Dodaję przyprawy i gotuję około pół godziny.
Warzywa myję i te które trzeba obrać, obieram. Ziemniaki kroję w kostkę i zalewam w osobnym naczyniu wodą. Marchew, seler, pietruszkę trę na tarce o grubszych oczkach. Z fasolki odcinam końcówki i kroję na kawałki , por w plasterki , kapustę szatkuję. Wszystkie warzywa i plasterki czosnku przekładam do gotującego się mięsa. Po czym mięso wyciągam i po przestudzeniu obieram z kości i dodaję do krupniku.
Kaszę przepłukuję pod bieżącą wodą i również dodaję do garnka z zupą. Mieszam i gotuję całość do miękkości ziemniaków i kaszy. Na koniec dodaję przyprawę Fit up i zabielam śmietaną ,dodaję natkę pietruszki.
Warzywa myję i te które trzeba obrać, obieram. Ziemniaki kroję w kostkę i zalewam w osobnym naczyniu wodą. Marchew, seler, pietruszkę trę na tarce o grubszych oczkach. Z fasolki odcinam końcówki i kroję na kawałki , por w plasterki , kapustę szatkuję. Wszystkie warzywa i plasterki czosnku przekładam do gotującego się mięsa. Po czym mięso wyciągam i po przestudzeniu obieram z kości i dodaję do krupniku.
Kaszę przepłukuję pod bieżącą wodą i również dodaję do garnka z zupą. Mieszam i gotuję całość do miękkości ziemniaków i kaszy. Na koniec dodaję przyprawę Fit up i zabielam śmietaną ,dodaję natkę pietruszki.
mysza75
zbysiowa
Oj tak, dziękuję;)
Ela Dz
zbysiowa
Nie znam hahhaaaa
Cukiereczek13
zbysiowa
:)
paprotka25
zbysiowa
Zachęcam więc do wypróbowania:)