A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Jaskółcze gniazda

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie które swoim wyglądem robi wrażenie. Jaskółcze gniazda podajemy przecięte na pól z barszczem czerwonym

Jaskółcze gniazda

Składniki:

Jaskółcze gniazda

 

Sposób przygotowania:

Jaskółcze gniazda
Z 4 jajek robimy jajka sadzone. Do mięsa mielonego dodajemy jajko i doprawiamy solą i pieprze. Dokładnie mieszamy. Jajka sadzone oblepiamy w koło mięsem mielonym i panierujemy w bułce tartej. Na koniec moczymy w cieście naleśnikowym i smażymy na oleju na wolnym ogniu ok. 10. min