mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Jęczmienna kasza z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybki prosty obiad z kaszą jęczmienną

Jęczmienna kasza z podgrzybkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jęczmienna kasza z podgrzybkami

 

 

Sposób przygotowania:

Jęczmienna kasza z podgrzybkami
Kaszę przelewam zimną wodą. Wsypuje do garnka i zalewam 2 szklankami wody. Zagotowuję i dodaję smalec. Gotuję tak długo aż wchłonie wodę. Wstawiam do ciepłego miejsca np. pod kocyk. Cebulkę obieram, kroje w kostkę i przesmażam na patelni na oleju. Dodaję grzyby i dalej przesmażam. Doprawiam sola, pieprzem, majerankiem. Na końcu wlewam mleko. Kaszę podaję z sosem i grzybami. Talerz dekoruję papryczką chili.
Jęczmienna kasza z podgrzybkami
Odmrożone podgrzybki oraz kasza jęczmienna
Jęczmienna kasza z podgrzybkami
Cebula obrana i pokrojona w kostkę do grzybów
Jęczmienna kasza z podgrzybkami
Podmsażonę na oleju podgrzybki z cebulką