Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Jednogarnkowa potrawka- kasza z dynią na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i łatwa w przygotowaniu potrawka- kasza gryczana w połączeniu z dynią i papryką. Polecam serdecznie :)

Jednogarnkowa potrawka- kasza z dynią na ostro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jednogarnkowa potrawka- kasza z dynią na ostro

 

Sposób przygotowania:

Jednogarnkowa potrawka- kasza z dynią na ostro
Kaszę gryczaną gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przekładamy z powrotem do garnka. Dynię zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180-200 °C, żeby łatwiej było obrać ją ze skóry.

Następnie kroimy ją w kostkę, dokładamy do garnka z kaszą.

Paprykę myjemy i kroimy w dosyć drobną kostkę. Całość zalewamy szklanką bulionu i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.

Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ostrą papryką, solą, pieprzem.
Jednogarnkowa potrawka- kasza z dynią na ostro
Paprykę myjemy i kroimy w dosyć drobną kostkę. Całość zalewamy szklanką bulionu i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Jednogarnkowa potrawka- kasza z dynią na ostro
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ostrą papryką, solą, pieprzem.