iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienna patelnia z jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bakłażan ze szpinakiem z patelni.

Jesienna patelnia z jajem

Składniki:

Jesienna patelnia z jajem

 

 

Sposób przygotowania:

Jesienna patelnia z jajem
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przecinamy je na pół.Pieczarki kroimy w plasterki. Bakłażan kroimy w plasterki solimy i odstawiamy , po ok 10 min płuczemy go i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masełko i oliwę podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy pokrojone pieczarki i bakłażan podsmażamy. dodajemy szpinak i na końcu brukselkę. Na środek wbijamy jajo. Całość solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Nakrywamy aby jajko ścięło się . Podajemy.