Sposób przygotowania:
Jesienne ciasteczka z orzechamiETAP 1:
Dynię bez miąższu i pestek pokroić i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić, zmiksować.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników.
ETAP 2:
Posiekać z tłuszczem, dodać cukier cynamonowy, miód, cukier puder, puree z dyni i żółtka.
ETAP 3:
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny żeby odpoczęło.
ETAP 4:
Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem wymieszanym z cukrem waniliowym.
ETAP 5:
Posypać posiekanymi orzechami i cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.