BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Jesienne ciasto Bartłomiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pachnące cynamonem , chrupiące orzechami .

Jesienne ciasto Bartłomiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienne ciasto Bartłomiej

 

Sposób przygotowania:

Jesienne ciasto Bartłomiej
Całe jajka miksujemy z cukrem . Wlewamy olej , cały czas miksujemy , dodajemy mąkę , proszek do pieczenia , sodę , cynamon i kakao . Jabłka obieramy ze skórki , drobno siekamy , dodajemy do masy, dodajemy też orzechy włoskie , miksujemy . Ciasto przelewamy do długiej , wąskiej blaszki .ciasto pieczemy w 180 st C około 1 i pół godziny .Ciasto sprawdzamy patyczkiem , czy jest już dobrze upieczone , gdy jest mokry , ciasto jeszcze dopiekamy . po upieczeniu studzimy i polewmy lukrem utartym z cukru pudru i cytryny .
Jesienne ciasto Bartłomiej
Całe jajka ubijamy z cukrem do białości .
Jesienne ciasto Bartłomiej
Do ciasta wlewamy szklankę oleju , cały czas miksujemy .
Jesienne ciasto Bartłomiej
Orzechy obieramy z łupinek , kroimy drobno .
Jesienne ciasto Bartłomiej
Ostudzone ciasto polewmy lukrem lub polewą czekoladową .