Sposób przygotowania:
Jesienne leczo
Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Ziemniaki pokroić w grubsze talarki. Cukinię w kostkę. Połowę kabaczka w plastry a następnie w większą kostkę. Marchewkę oskrobać , pokroić w talarki. Dudhi obrać - skórka jest dość twarda i pokroić w dowolnej wielkości kostkę. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, pokroić. W głębokiej patelni rozgrzać 50 ml oleju. Dodać ziemniaki, podsmażyć. Następnie dodać cukinię i kabaczek. Całość podsmażać około 10 minut. Przełożyć ( wraz z wytworzonym sokiem i resztkami oleju) do większego garnka. Dodać pozostałe warzywa, przyprawy oraz sok pomidorowy. Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości warzyw. Smacznego:)
edytaha
agabi22
dudhi jest pyszne i jest odmianą cukinii, smakuje troszkę jak ogórek, troszkę jak kalarepka i troszkę jak cukinia.
edytaha
No to rzeczywiście musi być pyszne :)