Sposób przygotowania:
jesienne roladki z grzybami
Cebule pokroić w kostkę, grzyby oczyścić i pokroić w drobne plasterki. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i dodać pokrojone grzyby. Cały farsz lekko poddusić a następnie doprawić odrobiną soli i pieprzu. Lekko wystudzić i wymieszać z surowym jajem.
Plastry karkówki rozbić, na każdy nałożyć porcję farszu i zawinąć w rulon. Tak przygotowane rolady ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać słoiczkiem "Łowicz...dziś na obiad". Po godzinie zapiekania danie można zaserwować z kluskami śląskimi lub ziemniakami.
Plastry karkówki rozbić, na każdy nałożyć porcję farszu i zawinąć w rulon. Tak przygotowane rolady ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać słoiczkiem "Łowicz...dziś na obiad". Po godzinie zapiekania danie można zaserwować z kluskami śląskimi lub ziemniakami.