Sposób przygotowania:
Jesienny gulasz z indykiem
Mięso z indyka myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy, odstawiamy.
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, por kroimy w krążki. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Do garnka wkładamy masło, mięso, seler i por, smażymy przez około 10 minut, mieszamy. Wlewamy wodę i dokładamy dynię i przyprawy, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Dolewamy do ugotowanego gulaszu i wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, por kroimy w krążki. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Do garnka wkładamy masło, mięso, seler i por, smażymy przez około 10 minut, mieszamy. Wlewamy wodę i dokładamy dynię i przyprawy, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Dolewamy do ugotowanego gulaszu i wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
biedroneczki