Sposób przygotowania:
Jesienny jabłecznik
Roztapiamy i studzimy margarynę,po czym wlewamy ja do cukru.
Ucieramy je razem,dodając kolejno całe jajka.
Oba rodzaje mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta.Dokładnie mieszamy.
Jabłka obieramy,ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy tarta bułką.
Połowę ciasta umieszczamy w formie,na cieście układamy jabłka,oprószamy je cukrem waniliowym i cynamonem.Przykrywamy reszta ciasta.
Pieczemy w umiarkowanie gorącym piekarniku ok 50 minut.
Po ostudzeniu lukrujemy wierzch ciasta.
zamiast jabłek można użyć gotowy mus jabłkowy.
Smacznego.
Ucieramy je razem,dodając kolejno całe jajka.
Oba rodzaje mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta.Dokładnie mieszamy.
Jabłka obieramy,ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy tarta bułką.
Połowę ciasta umieszczamy w formie,na cieście układamy jabłka,oprószamy je cukrem waniliowym i cynamonem.Przykrywamy reszta ciasta.
Pieczemy w umiarkowanie gorącym piekarniku ok 50 minut.
Po ostudzeniu lukrujemy wierzch ciasta.
zamiast jabłek można użyć gotowy mus jabłkowy.
Smacznego.