Sposób przygotowania:
Jesienny jabłecznik 2
Mąkę,proszek,cukier,jajka,sól,esencję i margarynę zagnieść na jednolite ciasto.Odłożyć kawałek na liście.Ciastem wyłożyć dno wysmarowanej tortownicy i nakłuć widelcem.Włożyć na pół godziny do lodówki.Po wyjęciu na cisto wysypać bułkę tartą,rozłożyć jabłka i udekorować kolorowymi listkami. Masa jabłkowa;jabłka zetrzeć na tarce dużych oczkach dodać cukier ,cynamon i wymieszać. Odłożone ciasto zabarwić barwnikami i wyciąć listki za pomocą foremek.Piec w 170 st około 50 min.
![Jesienny jabłecznik 2 Jesienny jabłecznik 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jesienny-jablecznik-2-169962.jpg)
![Jesienny jabłecznik 2 Jesienny jabłecznik 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jesienny-jablecznik-2-169963.jpg)
![Jesienny jabłecznik 2 Jesienny jabłecznik 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jesienny-jablecznik-2-169964.jpg)
edytaha
alaaa
dziękuje