Sposób przygotowania:
Jesienny krem z dyni
Ziemniaki i dynię obieramy, płuczemy, kroimy w średnią kostkę. Rukolę miksujemy z ok. 50 ml oleju rzepakowego, doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Foremkami do ciastek wycinamy jeżyki z tortilli. Smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju. Odsączamy przy użyciu papierowych ręczników. Możemy doprawić ulubionymi ziołami. Na rozgrzanym maśle przesmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę oraz ziemniaki. Po 3-4 minutach dodajemy dynię i kila razy mieszając, smażymy na średnim ogniu przez 5 minut. Zalewamy 750 ml wywaru. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Wlewamy śmietanę i miksujemy dokładnie blenderem. W razie potrzeby dolewamy nieco wywaru. Doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem (czarnym i kolorowym), chili jalapeno i imbirem. Podgrzewamy na wolnym ogniu (gęste zupy kremy są kapryśne, więc musimy uważać, aby za bardzo nas nie popryskały- najlepiej więc gotować zupę pod przykryciem). Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Grillujemy z obu stron na rumiano. Posypujemy suszonymi pomidorami, a następnie kroimy w cienkie paski. Zupę nalewamy na talerze lub do miseczek. Ze zmiksowanej rukoli robimy na jej powierzchni kilka kleksów, po czym "rozmazujemy" je drewnianym patyczkiem. Układamy kilka paseczków piersi z kurczaka i po 1-2 jeżyki z tortilli.