ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jesienny sos grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały sos grzybowy do ziemniaków i ryżu.

Jesienny sos grzybowy

Składniki:

Jesienny sos grzybowy

 

 

Sposób przygotowania:

Jesienny sos grzybowy
Grzyby myjemy i zamaczamy w 2 szklankach letniej, przegotowanej wody dzień wcześniej. Nazajutrz gotujemy grzyby w tej samej wodzie w której moczyły się. Gdy grzyby będą miękkie (ok. 30 minut) wyjmujemy je z wody i siekamy. Masło roztapiamy na patelni, zasypujemy mąką, robimy zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimną wodą w której wcześniej gotowały się grzyby, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciągle mieszając zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietankę i na

Tagi:

grzyby