Sposób przygotowania:
Jodełka
Margaryn e, cukier, żółtka utrzeć na puszysta masę. Dodać mąkę, wymieszą z proszkiem do pieczenia i amoniakiem, a na końcu dodać pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części:
- do jednej dodać 2 łyżki kakao i wymieszać
-do drugiej - pól szklanki suchego maku
-trzecią - pozostawić białą.
Przygotowanie do pieczenia:
Do foremki wlać ciasto kakaowe, wyłożyć pół paczki biszkoptów, układać je w jodełkę, między biszkopty układać wiśnie drylowane z syropu i rodzynki. Nałożyć ciasto makowe i jak poprzednio, układać biszkopty, dodać wiśnie i rodzynki. Zalać ciastem białym. Piec w temp. 180C przez 30-40 minut.
- do jednej dodać 2 łyżki kakao i wymieszać
-do drugiej - pól szklanki suchego maku
-trzecią - pozostawić białą.
Przygotowanie do pieczenia:
Do foremki wlać ciasto kakaowe, wyłożyć pół paczki biszkoptów, układać je w jodełkę, między biszkopty układać wiśnie drylowane z syropu i rodzynki. Nałożyć ciasto makowe i jak poprzednio, układać biszkopty, dodać wiśnie i rodzynki. Zalać ciastem białym. Piec w temp. 180C przez 30-40 minut.