Sposób przygotowania:
Jogurtowe paluchy ziemniaczane z piekarnika
Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jogurt, jajko oraz mąki. Doprawić świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Wyrobić odchodzącą od dłoni masę.
Z ciasta uformować rulon, kroić go w długie paluchy. Piec około 25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Okrasa:
Boczek oraz cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać suchą patelnię, włożyć boczek, gdy wytopi tłuszcz, odłożyć cebulę. Smażyć na rumiano.
Paluchy podać polane okrasą.
Z ciasta uformować rulon, kroić go w długie paluchy. Piec około 25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Okrasa:
Boczek oraz cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać suchą patelnię, włożyć boczek, gdy wytopi tłuszcz, odłożyć cebulę. Smażyć na rumiano.
Paluchy podać polane okrasą.
gosiapiotrek23
Martyna12
Dziękuję :)