Sposób przygotowania:
Jogurtowy przysmak z owocami i galaretką
Borówki umyć,osuszyć, brzoskwinię i banana obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. -Przygotować galaretkę czerwoną w/g przepisu i przelać do silikonowej formy, wstawić do lodówki. -Galaretkę cytrynową rozpuścić w ok. 200 ml gorącej wody, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Wstawić na chwilę do lodówki. -Zimny jogurt zmiksować z cukrem, dodać schłodzoną galaretkę cytrynową z żelatyną i przygotowane owoce, lekko wymieszać. -Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z masą jogurtową. -Całość przelać do foremki z zastygniętą galaretką. -Wyrównać wierzch i obłożyć biszkoptami odpowiednio dopasowując ich wielkość. -Foremkę przykryć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. -Po całkowitym zastygnięciu masę lekko oddzielić od boków foremki/nożem/ , formę odwrócić do góry dnem, ułożyć na paterze i zdjąć . -Deser pokroić i nakładać na talerzyki.
jaNina
edytaha
cris
U mnie tak gorąco,że chyba musiałby popłynąć...........
marietta