Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kabaczek z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Plastry kabaczka przełożone mielonym mięsem wieprzowym, w panierce z jajka i bułki tartej, smażone na oleju.

Kabaczek z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kabaczek z mięsem

 

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 3 jajka
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • 1 mały kabaczek
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kabaczek z mięsem
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać. Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm. Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć. Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać. Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć. Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Kabaczek z mięsem
Mięso mielone z dodatkiem pokrojonej cebuli jajka i przypraw.
Kabaczek z mięsem
Umyty osuszony i pokrojony w niezbyt grube plasterki kabaczek.
Kabaczek z mięsem
Mięsna masa rozkładana na połowę plasterków kabaczka.
Kabaczek z mięsem
Nadziany mięsem kabaczek w panierce smażony na oleju.