Sposób przygotowania:
Kabaczki nadziewane z mięsem i warzywami
Umyć kabaczka,obrać wydrążyć,opłukać.Mięso opłukać,zemleć razem z namoczoną i odciśniętą bułką.dodać jajko,majeranek,sól i dokładnie wymieszać. Wydrążone kabaczki napełnić nadzieniem,
włożyć do rondla i polej nie wielką ilością wody i ugotować .Miękkie kabaczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem mlecznym ( roztartą z olejem mąkę rozprowadzić wrzącym mlekiem,zagotować,i dodać sól do smaku) i zapiec przed podaniem posypać posiekanym zielonym koperkiem
włożyć do rondla i polej nie wielką ilością wody i ugotować .Miękkie kabaczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem mlecznym ( roztartą z olejem mąkę rozprowadzić wrzącym mlekiem,zagotować,i dodać sól do smaku) i zapiec przed podaniem posypać posiekanym zielonym koperkiem